Halász V-János

Badkamer bijna klaar

Het duurde even, maar dan heb je ook wat. Op maandag 5 februari is Van der Heiden Installatietechniek begonnen met het afsluiten en demonteren van al het sanitair in onze badkamer en vervolgens is Bouwbedrijf Van den Brink aan het slopen geslagen van alles wat ook maar even oneffen was in diezelfde badkamer. Al hakkend en bikkend kwam er zicht op wat er zich allemaal onder de tegels bevond: nog een laag tegels en veel keihard beton. Al snel werd duidelijk dat het slopen niet in één dag klaar zou zijn.

Inmiddels is de muur tussen de badkamer en de slaapkamer wel gedicht en ziet het er zodoende al heel anders uit. Na drie dagen slopen – en dan met name van de betonnen vloer waar de afvoerleidingen bloot gelegd moesten worden – werd eindelijk een beetje duidelijk hoe en wat er verder moest gebeuren. Waar wij eerst dachten tussen twee en drie weken zonder badkamer te moeten leven, is uiteindelijk op een weekend na, vijf weken geworden.

Op vrijdag van de eerste week is er gestucd. De badkamer moest tegelklaar gemaakt worden en de slaapkamer werd sausklaar afgeleverd. Tenminste… ja, dat is gebeurd, maar erg netjes was het nog niet. Bovendien kregen we te kampen met behoorlijke wateroverlast: de trap naar de tweede verdieping alwaar de stucadoors het water van de wasmachine hebben afgetapt, was drijfnat. Gelukkig was het na een aantal dagen al weer redelijk droog, maar dit was wel even schrikken!! En vraag niet hoe het kan, maar onze auto zat onder de spetters. Denk dat ze daar hun spullen hebben schoongemaakt. Nah ja, ze moeten nog weer komen. Dan maar even laten merken dat we hier niet zo erg van zijn gediend.

Week twee bestond voornamelijk uit het leggen van de leidingen van de vloerverwarming, de afvoer van de douche, toilet en wastafel. Ook is de vloer zelf er in gelegd en dan lijkt het al heel wat! Maar inmiddels dus al wel twee weken mensen over de vloer en de boel moet nog worden betegeld, het sanitair moet worden geïnstalleerd… dat wordt niet binnen een week af.

Week drie: de aannemer is begonnen met betegelen. Eerst de muur. Die was voldoende opgedroogd van het stucen. Na de muur de vloer. In deze derde week zijn de tegels ook ingewassen en is de vensterbank geplaatst. Kitwerk voor de afvoer van de douche-drain is als ook langs de hoeken van de hele badkamer is gedaan. Wel in twee keer want grijs was niet de kleur die wij er graag in wilden houden. Dat moest dus jasmijn-wit worden :).

In de vierde week is het plafond van beide kamers gestucd. Deze meneer was een nieuwe ten opzichte van de eerste keer. We hebben ons ongenoegen nog voorzichtig door laten schemeren, maar deze meneer was behulpzaam en begripvol. Hij heeft het netjes afgemaakt en daarom vanaf deze plaats: dank daarvoor! De spotjes zijn aangesloten en in de slaapkamer is de radiator geplaatst. Daar is nu alles klaar en moeten we wachten tot dat al het stucwerk volledig gedroogd is. En dat duurt nog wel even… In deze vierde week was ik zelf in Hongarije met de bedoeling om daar bij ons huisje werkzaamheden te verrichten. Helaas viel dat tegen: sneeuw en matige vorst gooiden roet in het eten. Intussen is in deze week nog wel onze designradiator geplaatst.

De vijfde week bestond eigenlijk uit twee dagen. We hebben in het weekend ervoor koortsachtig gewerkt aan het plafond. Verven. Dit is gelukkig gelukt en zodoende kon Van der Heiden al het sanitair plaatsen. En het resultaat mag er zijn!! Wat zijn wij blij met onze nieuwe badkamer!! Een 30 centimeter diameter regendouche met een aparte handdouche in een glazen inloopcabine van 1 meter bij 90 centimeter, toilet (was in de oude opstelling niet aanwezig) een nieuwe designradiator en een hele mooie wastafel met opberglades en een verwarmde spiegel tegen condensvorming. Een automatische afzuiging moet er voor zorgen dat de badkamer goed droog blijft.

Het glas van de ramen in de dakkapel hebben we afgedekt met folie en het wachten is nog op jaloezieën. Op het moment van schrijven zijn we nog doende met het verven van de kozijnen. Deze week zal de badkamer in zijn geheel af zijn. We hebben al twee weken kunnen douchen… wellness… wat een genot!!! Tot half april moeten we nog wel even wachten voordat de vloerverwarming en de designradiator geactiveerd mogen worden. De vloer moet goed uitharden.

De slaapkamer hebben we nu ook kunnen verven. Hiervoor moesten we ook wachten want de muur die vijf weken geleden gestucd is, was nog niet volledig droog. Dat is inmiddels wel zo. Deze week zal ook de slaapkamer klaar zijn. De aannemer zal dan nog eenmaal terug komen om de laatste hoeken te kitten en dan is deze klus helemaal geklaard. Dennis heeft dan een nieuwe royale slaapkamer.

Het duurde even, maar dan heb je ook wat!! :).


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *