Halász V-János

Biddend lijden…

Dat is het thema voor Pasen 2018 in de protestantse kerk in Ermelo. Op het moment van schrijven leven wij in de goede week. De week voor Pasen. Het is inmiddels een gewoonte dat in de week voor pasen dagelijks een overdenking plaats vindt in de Oude Kerk van Ermelo. Fijn. Althans, zo ervaar ik dat.

Was het van vroeger uit dat Kerst het grote feest binnen de kerk is, tegenwoordig lijkt dat verschoven naar Pasen. Misschien zit ik er heel erg naast, maar zo ervaar ik dat wel. Mogelijk dat het ook wel te maken heeft met leeftijd, of uberhaupt met “de tijd”. Hoe ouder ik word, des te meer ik mij bezin op het geloof en des te groter lijkt de impact van het lijden van onze Heer Jezus Christus. Jaar na jaar komt deze boodschap sterker bij mij binnen.

Donderdagavond tijdens de passiestonde een korte overdenking en daarna de uitvoering van The Crucifixion van John Stainer. Ik weet nog niet wat ik doe. Ik ben wispelturig. Ik wil graag deze muziek horen maar weet dat deze donderdagavond ook de Mattheus Passion op televisie te horen is en tegelijk op een andere zender is The Passion te volgen… Keuzestress? Welnee!! Maar wel stof tot nadenken. Bevorderlijk voor stille tijd :).

Een goede week en voorbereiding op Pasen toegewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *