Halász V-János

De eerste werkzaamheden: strippen!!

Vrijdag 17 en zaterdag 18 maart 2017

Wachten totdat Dennis en Raymond thuis zijn. Snel omkleden, drinken, koek en naar De Enk. We kunnen niet wachten om daar onze handen uit de mouwen te steken. Boormachine, Schroevendraaiers, hele gereedschapskist, bezem, o ja… we moeten natuurlijk wel fatsoenlijk pauze kunnen houden, dus: stoelen en tafeltje. Oude senseo weer opgezocht… ja zo gaat dat wel goed komen.

Dennis en Raymond zijn gelijk boven op de slaapkamers behang wezen trekken terwijl ik zelf in de keuken bezig ben gegaan. De oude keuken moet er helemaal uit. Op de foto’s is te zien dat mij de bovenkastjes zijn gelukt. Een gedeelte van de onderkasten zijn ook gelukt. Maar wat een verschrikkelijke bende kom je dan tegen zeg!! Het is net alsof er sinds de maanlanding niet meer is schoongemaakt. En dan te bedenken dat de woning in 1985 is gebouwd…

’s Avonds zijn we verder gegaan. Bij vriend Wilmar een bouwlamp geleend. De keukenkastjes hebben we klein gekregen. Al het ijzer van het hout gescheiden. Raymond is boven driftig verder gegaan met het behang. Ik geloof dat hij nu al een zak of 5 vol heeft staan. Gewerkt tot 22.00 uur, genoeg voor vandaag.

Zaterdag. Ik mistte gister nog een emmer. Bij het demonteren van de keuken moet de kraan natuurlijk ook verwijderd worden. Volgens mij is de hoofdkraan ook wat lam, ik krijg het in ieder geval niet helemaal gesloten zodat de kraan wat blijft druppelen. Maandag maar eens aan de loodgieter vragen… De jongens zijn inmiddels met de zoveelste laag behang begonnen. Welgeteld vier (!!) lagen behang over elkaar heen geplakt. De onderste laag is even het lastigste. Gelukkig mochten we een pomp en stoommachines gebruiken van Arie van Buuren (bedank!!). Nu komt dit gereedschap goed van pas. Even laten weken en het meeste is er gemakkelijk vanaf te halen.

Ondertussen al bezoek gehad van vrienden. En de reacties zijn zo leuk: “oh, het is groter dan dat de buitenkant doet vermoedden” en “leuk… zo’n verhoging in de kamer”. En leuk dat de jongens door gaan werken wanneer ik weg moet… DR: toppie :D!!

Maandag hardcore 🙂


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *