Halász V-János

De Tuin, eerste ontwerp

Ja!! We krijgen er zin in! Albert Jan de tuinman was vanochtend bij ons op bezoek om zijn eerste ontwerp te presenteren. En dat ziet er al mooi uit! Eerst vond ik het wel wat strak, maar de planten zijn er nog niet echt ingetekend. We denken dat het wel heel erg mooi wordt.

De schutting wordt ons een beetje te prijzig. De wens was om een kokos-schutting te plaatsen omdat die nog wat geluid dempt. In de plaats daarvan zal er waarschijnlijk een schutting van larikshout komen. Hetzelfde hout zal ook gebruikt worden voor een pergola.

Het terras wordt verhard met tegels. Deze moeten we nog uitzoeken, maar onze voorkeur gaat uit naar een lichte tegel. De ontwerper heeft een pad van de achterdeur naar de schuurdeur getrokken die in lijn staat met de al bestaande schutting. We twijfelen nog of het pad het terras moet doorkruisen.

Bij de schutting langs komt nog een border waar boompjes en struiken geplant gaan worden. Op de tekening is daar alleen één heester te zien. Dat vonden we wat weinig. De taxushagen worden 60 en 80 centimeter hoog (in de tuin) en 80 cm hoog aan de voorkant bij Csepi haar studio. Dit is dan ook een afscheiding tussen tuin en carport/toegang tot studio.

Onze palmbomen worden meegenomen in de achtertuin. Verder moeten we nog de invulling (planten en grassen) van de tuin bepalen. De zijkant van onze woning wordt dus deels opgevuld met een schutting. De rest wordt opgevuld met witte hortensia’s. Deze wilden we achter een gietijzeren hekwerkje hebben, maar ook die zal wat te kostbaar worden. We moeten nog bedenken hoe we dat gaan oplossen. Maar… het begin is er en het ziet er veelbelovend uit!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *