Halász V-János

Floaten

Sinds januari doe ik aan floaten? Wat??? Floaten!! Wat is floaten en waarom doe ik dit?

Ik ervoer stress. Ik sliep slecht (’s avonds vroeg naar bed omdat ik kapot was, maar toch ’s ochtends vroeg wakker zijn om vervolgens de slaap niet meer te kunnen vatten). Op het werk was er spanning vanwege het al of niet kunnen aanblijven als militair muzikant. Er is een reorganisatie gaande. Die duurt al veel te lang. Op het moment van schrijven is deze nog steeds niet afgerond. Wel is inmiddels duidelijk dat ik kan aanblijven tot mijn pensioengerechtigde leeftijd. En alles wat op het werk gebeurd, dat heeft ook zijn weerslag thuis. De ene keer gaat het goed, de andere keer gaat het minder. En dan lees je over floaten

In december heb ik een eerste afspraak gemaakt. Samen met Csepi in het nieuwe jaar naar het floatcentrum in Zwolle. Floaten schijnt ook heel erg goed te zijn tegen vermoeide of gespannen benen. En laat Csepi daar nu net last van hebben. Ze zou het dus moeten kunnen waarderen.

Floaten is eigenlijk niets anders dan liggen op het water. Je drijft, zoals in de dode zee, gewichtloos op een laag zeer zout en verwarmd water. Het water is voorzien van het speciale Epsom ZoutJe float in een cabine waarin je in controle bent over je omgeving. Wanneer je muziek en licht in de cabine uitschakelt, worden je zintuigen ontlast.

Effecten van floaten zijn: Verlichting van (chronische) pijn, vermindering van mentale en fysieke stress, verbetering van het slaappatroon, bevordering van (sport)prestaties en stimulering van concentratie en creativiteit. Genoeg reden voor mij in ieder geval om door te gaan met floaten. Het geeft mij inderdaad ontspanning. De ene keer gaat dat beter dan de andere keer. Vandaag ben ik voor de vijfde keer geweest. Volgens mij ben ik zelfs even in slaap gesukkeld tijdens het floaten. Het was heerlijk!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *