Halász V-János

Grenadiers en Jagers Jaarconcert 2019

Nou, dat was het dan: op vrijdag 8 februari jl. het grootste jaarconcert van de Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ tot nu toe. In een fijne samenwerking met het Vocaal Ensemble ‘The Gents’, en wederom een samenwerking met DJ Jimmy. Voor het laatst stond de RF ‘GGJ’ onder leiding van haar dirigent kapitein Harry van Bruggen.

Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ en Vocaal Ensemble ‘The Gents’

In de beginjaren van de RF ‘GGJ’ zijn er wel eens jaarconcerten gegeven in de standplaats Assen, in samenwerking met de KMKJWF, maar sinds ons jubileumconcert in september 2015 is er besloten om op eigen kracht een jaarconcert te organiseren. De eerste zou in 2017 zijn: in het Akoesticum te Ede. Dit werd goed ontvangen en we hadden met ruim 200 toehoorders volle bak. Het jaar erop was het eveneens volle bak, en weer in het Akoesticum.

Sfeerimpressie RF ‘GGJ’ in de Parkzaal van Musis Arnhem

Na de zomervakantie 2018 stond het al vast dat het Grenadiers en Jagers Jaarconcert 2019 op de bakermat van de Grenadiers en Jagers zou plaats vinden. In Arnhem dus. Musis, welteverstaan. Eenmaal op voorbespreking bleek dat de Musis-zaal niet te gebruiken was in verband met een ander optreden. Wel konden we de Parkzaal gebruiken. Maar ja… daar passen bijna 1200 mensen in. Waar haal je die vandaan?

Vocaal Ensemble ‘The Gents’ olv Annemieke van der Ven

Je kunt daar dus met de indeling gaan puzzelen. Overeengekomen dat we proberen 500 mensen naar het concert te trekken. Een aantal dingen die ons daarbij meehelpen: trekkingskracht van het gerenommeerd vocaal ensemble ‘The Gents’ en het afscheid van onze dirigent. Dit wordt een hele kluif, maar we gaan het proberen.

De genodigdenlijsten van de afgelopen jaren erbij gepakt, herzien en aangevuld. De reservering moest ook eenvoudiger voor de toehoorder waarop ik een webformulier heb gemaakt die via de link rfggj.nl rechtstreeks te benaderen is: eenvoudiger is onmogelijk. Ook via de website van Musis kunnen mensen hun kaarten bestellen. Leden kunnen hun achterban al in een vroeg stadium op de hoogte brengen en de uitnodigingen waren eens een keer op tijd de deur uit :). Heel veel dank verschuldigd aan de medewerking OOCL in Apeldoorn voor de PR-uitingen: de mooie poster, het geweldige programmaboek!! Hulde!

De RF ‘GGJ’ en ‘The Gents’ in actie

Van meet af aan ging de kaartverkoop goed en het leek erop dat we nu met 500 mensen volle bak gingen krijgen. Altijd heb je te maken met een percentage dat niet komt opdagen, afgemeld of niet. Dit bleek goed mee te vallen. Ik denk dat we op zo’n 450 bezoekers zaten. En dan de avond zelf… De foto’s zijn te zien op verschillende social media kanalen (zie onder). Een video gemaakt door Dutch Military Music kunt u bekijken op mijn YouTube kanaal.

Bedankt!!

Facebook van de RF ‘GGJ’

Facebook van The Gents

Facebook van Shane Winsser

Facebook van DJ Jimmy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *