Halász V-János

Griekse Varkenshaas met Tzatziki

Dit is dus een heerlijk gerecht voor het voorjaar. Deze heb ik afgelopen dinsdag 24 maart uitgeprobeerd en ik weet zeker dat ik het vaker zal maken. In plaats van origineel alleen olie te gebruiken heb ik dat in boter gewijzigd. Neem dan wel roomboter en geen margarine alsjeblieft!

Ingrediënten voor: 5 personen
Bereidingstijd: ca. 50 minuten


1000 g Vastkokende aardappels
zout en peper
1,5 tl paprikapoeder
2 el olijfolie
30 g boter
2 teentjes knoflook
1/2 bosje bieslook
1/2 komkommer
250 g volle kwark
125 g crème fraîche
2 uien
750 g varkenshaas
1/2 bosje tijm
4 tl gyroskruiden
bakpapier


1. Voor de Gebakken Aardappels
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200 graden, hetelucht: 180 graden). Shil de aardappels, was ze en snijd ze in dunne plakken. Meng de aardappels, 1 tl zout, het paprikapoeder en de olijfolie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 40 minuten in de oven.

2. Voor de Tzatziki
Pel de knoflook en hak hem fijn. Was de bieslook en hak hem fijn. Was de komkommer en rasp hem fijn. Roer de kwark en de crème fraîche door elkaar. Roer de helft van de knoflook, alle bieslook en de komkommer erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.

3. Voor het vlees
Pel de uien en snijd ze in ringen. Snijd het vlees in dunne plakken. Was de tijm en hak hem fijn. Verhit de boter in een grote wokpan. Bak er de uien ca. 8 minuten in en neem uit de pan. Verhit een beetje olijfolie in dezelfde pan en bak er het vlees op hoog vuur in. Roer de overige knoflook, de gyroskruiden en de tijm er doorheen. Voeg de ui toe en verwarm. Breng op smaak met zout en peper. Serveer alles samen. Lekker met zuurkool en paprika.


Per portie: ca. 500 kcal | 39 g eiwit | 40 g vet | 38 g koolhydraten
Bron: Koken en Genieten (02-2020)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *