Halász V-János

Inspectie en sleuteloverdracht

17 maart 2017 Er is heel veel gebeurd de afgelopen paar dagen. Vrijdag, de dag van de sleuteloverdracht. Precies om 11.00 uur stonden wij bij ons nieuwe huis. We bleken de eerste te zijn. Een minuut later arriveerde ook onze makelaar, maar er was geen verkoopster. We zijn naar binnen gegaan en hebben zonder de verkoopster de inspectie gedaan. Alles is door ons goed bevonden al vonden we het wel heel raar dat beide kliko’s voor rotzooi zaten, er nog een oud gammel keukenblok in de schuur stond… na jah, raar. Maar daar laten we de koop natuurlijk niet door vertragen.

Goed, op naar de notaris. Intussen heeft onze makelaar nog even contact gehad met de verkoopster. Bij de notaris bleek dat ze dacht dat ze om 11.30 uur inspectie had. Verkoopster kwam een beetje warrig en emotioneel over. Maar goed, ze was in ieder geval bij de notaris dus de verkoop en onze koop kon doorgang vinden.

Er passeerden een hoop dure woorden, veelal onbegrijpelijke notaristaal. Gelukkig hebben we de stukken een week van te voren al ontvangen. We waren voorbereid. Na het ondertekenen van de leveringsakte kregen we de sleutels overhandigd… tenminste… als de verkoopster die bij zich heeft. Nee, niet in de tas, toch even in de jas kijken. Nee, ook niet. Tas nog eens weer doorgezocht. Toch de jas maar even opgehaald. Ja!! In de andere zak. Gelukkig maar!!

Zo, die hebben we. Nu de hypotheekakte nog even passeren. Eerst even in popiejopietaal. Daarna ook nog even vluchtig bij langs. Ondertekenen. En wij zijn eigenaar van:

Staat goed, die auto daar op dat erf haha ;). Onze derde woning. Voor een tijdje natuurlijk. Op 26 april hebben we weer een sleuteloverdracht, maar dan van onze nog huidige woning aan de Rietgansstraat. Nu eerst alles kaal maken. Dan kunnen de echte werkzaamheden maandag beginnen. In vier weken tijd moet het huis van binnen van nog minder dan nul naar bewoonbaar gemaakt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *