Halász V-János

Kabeljauw-zalmrollade met doperwtenpuree

Een tijdje geleden – het was eind maart – heb ik veel op kookgebied uitgeprobeerd. Toen heb ik ook een visrollade gemaakt. Die viel erg goed in de smaak!! Alleen had ik het nog niet op mijn website gezet. Bij deze dus… een aanrader!

Ingrediënten voor: 5 personen
Bereidingstijd: ca. 90 minuten (incl. 30 minuten baktijd)


Voor de rollade
5 zalmfilets
2 kabeljauwhaasjes
150 g spaanse ham
200 g doperwtjes
4 el olijfolie (en een beetje om in te bakken)
boter om in te bakken
4 blaadjes munt
1 el citroenrasp
cakeblik
keukentouw

voor bijgerecht
opbakaardappelen
bospenen


Stap 1
Kook voor de doperwtenpuree de doperwten in 4 minuten beetgaar. Laat ze uitlekken en pureer met de olijfolie, munt en citroenrasp tot een grove puree. Bak de kabeljauwhaasjes 2 minuten aan elke kant in een beetje olijfolie.

Stap 2
Vet een cakeblik in met boter, leg er een vel bakpapier in en vet deze ook weer in met boter. Leg hier om de drie centimeter in totaal zeven stukken keukentouw in. Dit om de rollade vast te binden.

Stap 3
Bekleed de cakevorm met de Spaanse ham, ook de zijkanten. Zorg dat de ham ook over het cakeblik hangt. Dit om de rollade goed in te pakken. Snijd de zalmfilets in de lengte open maar niet helemaal door. Leg ze in de breedte een beetje overlappend in het cakeblik op de ham.

Stap 4
Schep aan een kant zes eetlepels doperwtenpuree op, leg de kapeljauwhaasjes ernaast. Vouw de zalm om de vulling. Vouw de ham vervolgens over de zalm. Bind de touwtjes nu dicht om de zalmrollade heen.

Stap 5
Leg een ander vel bakpapier op de rollade en keer hem met behulp van een snijplank om. Leg hem weer met de naad naar beneden in het cakeblik.
Vouw het overhangend bakpapier om de zalmrollade. Bak 20 minuten op 180 graden. Vouw het bakpapier weer open en bak nogmaals 10 minuten lekker crispy.

Variatietip:
Lekker met gestoofde bospeentjes, doperwtjes en plakjes citroen. Serveer er gebakken citroen en knoflook aardappeltjes bij of een lekkere smeuïge aardappelpuree of citroenrisotto met witte wijn.


Bron: Aldi (Paasspecial voorjaar 2020)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *