Halász V-János

Kerstproms Oirschot

Een stukje uit mijn dagelijks leven, mijn werk bij de Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’. De werkzaamheden van dit orkest spelen zich voornamelijk af binnen kazernemuren. Door ons worden beëdigingen, commando overdrachten, herdenkingen, medaille-, diploma- en certificaatuitreikingen dikwijls omlijst met muzikaal ceremonieel protocol. Het Wilhelmus wordt bijna dagelijks ten uitvoer gebracht.

Nog niet zo lang geleden mochten wij de premiere verzorgen van de educatieve voorstelling “The Battle”. Dit gebeurde in de La Mar Theater in Amsterdam. Omtrent deze voorstelling berichtte ik al eerder. Dit zijn klussen die het werk interessanter maken voor de muzikant. Muzikale uitdaging. Zo ook de concerten die wij geven en waren wij bijvoorbeeld afgelopen zaterdag (16 december 2017) te beluisteren in een benefietconcert in Oirschot, de Kerstproms van de Lionsclub Oirschot-Best.

Een bijzonder concert in de kerstperiode met vooraanstaande orkesten als bijvoorbeeld de Marinierskapel in eerdere edities. Nu was het dus de beurt aan de RFGGJ. Special guest was mezzo sopraan Tania Kross. Wat heeft deze dame een uitstraling, en wat kan ze mooi zingen!!

Ik had haar al op mijn YouTube kanaal staan in Giacomelli’s Sposa son disprezzata welke ze samen met trompettist Erik Vloeimans uitvoerde. Ik ben er zelf mee aan de slag gegaan en hoop dit ook nog eens uit te voeren. Maar tijdens dit concert hebben we een mooi arrangement van Stille Nacht mogen uitvoeren. Tania was uiteraard de soliste in deze muziek, maar arrangeur Joris Bolhaar heeft er ook een vette flugelhornsolo in geschreven! Hoe cool is dat!?!

Goed, dat was dan natuurlijk even mijn eigen hoogtepunt van dit concert. En naast dit hoogtepunt natuurlijk heel veel – en voornamelijk – kerstmuziek. En dat varieerde van traditionele kerstklassiekers als Tchaikovsky’s Nutcracker Suite tot aan de jazzy Frosty The Snowman en de swingende Winter Wonderland alwaar arrangeur Henri Gerrits ook weer een fijne flugelhornsolo in heeft geschreven.

Gevolg van mijn werk als bugelist tijdens concerten is wel dat ik dan niet wil wisselen naar trompet. Dit alles om mij volledig op mijn bugelklank te kunnen richten. Hoe jammer is het dan dat ik niet kan meedoen met het koperkwintet wanneer zij in de spotlights mogen staan om White Christmas in dixyland-style te spelen. Ach… het was een leuk concert met verschillende hoogtepunten. Een tipje van de sluier uit mijn dagelijkse bezigheden… wat een baan!! 🙂


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *