Halász V-János

Kippenlevertjes met zilveruitjes en prei

Levertjes aten we wel vaker. Toen ik met dit recept kwam was Csepi haar eerste reactie: “er zitten geen uien in”. Ach… woeste Magyaren eten alles met ui. Inderdaad, er zitten geen uien in. Maar daarentegen wel zilveruitjes, prei, tijm en peterselie. Let’s give it a try! En de wonderen zijn de wereld echt nog niet uit: ze vond het lekker!! En niet alleen Csepi. Ook de kinderen waren enthousiast.

Ingrediënten voor: 5 personen
Bereidingstijd: ca. 30 minuten


voor de kippenlevertjes
50 g boter
500 g kippenlevertjes
1 grote prei, in dunnen ringen
4 el kleine zoetzure zilveruitjes
1 tl gedroogde tijm
2 el peterselie, fijngehakt

voor bijgerecht
opbakaardappelen
frisse witlofsalade met fruit


Stap 1 witlofsalade
Snijd de onderkant van de stronken witlof. Halveer in de lengte, snijd in reepjes en doe in een grote schaal. Snijd de ananas in stukjes en voeg bij de witlof.

Pel de mandarijnen en verdeel in partjes. Halveer de appel en snijd in stukjes. Voeg samen met de paprika (in stukjes) en augurk (in stukjes) toe aan de schaal.

Laat de zilveruitjes uitlekken, vang het vocht op. Voeg de uitjes toe aan de schaal en meng het vocht met de mayonaise tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Schep de dressing door de salade en serveer.

Stap 2 gebakken aardappeltjes
Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van ongeveer een halve centimeter. Kook de aardappelen in ca. 5 minuten, laat ze uitlekken en een beetje droogkoken. Verhit ondertussen ongeveer 30 gram boter en een scheutje arachideolie en bak de aardappels hier in tot dat ze een mooi lichtbruin kleurtje krijgen.

Stap 3 kippenlevertjes
Verhit de boter en bak hierin de kippenlevertjes op hoog vuur, al omscheppend, in ca. 2 minuten bruin.
Zet het vuur laag, voeg de prei, de zilveruitjes, de tijm, zout en peper toe en bak het gehel al omschappend 5 minuten. Strooi de peterselie erover.


Bron: Okoko, www.okokorecepten.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *