Mozarellabroodjes
Sinds een paar jaar is het maken van een mozarellabroodje bijna een vaste gewoonte bij ons thuis op de zondagmorgen. Voordat we naar de kerk gaan, samen met Noémi de warme en leuke broodjes klaarmaken. Het is een recept die ik een aantal jaren geleden tegen kwam in een krantje van een supermarkt. Het was paastijd en het stond in dit paaskrantje als suggestie voor een brunch met Pasen.
Het originele recept bestond ook uit het maken van deeg. Dat slaan wij tegenwoordig over. Ik koop broodjes die we zelf nog even moeten afbakken. De rest is piece of cake ;).
Ingrediënten voor: 5 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
5 afbakbroodjes (kaiser bolletjes bijvoorbeeld)
pesto (rood en/of groen)
mozarella
1 tomaat
1/2 bosje basilicum
tomatentapenade
Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven).
Snijd de afbakbroodjes door midden en besmeer beide helften royaal met pesto. Snijd de mozarella en de tomaat in plakjes en beleg de onderste helft van de broodjes hiermee. Hak de basilicum en bestrooi het over de tomaat. Leg het onbelegde helft van het broodje bovenop het belegde deel en smeer bovenop het broodje een beetje tomatentapenade. Na 15 minuten in de oven zijn de broodjes klaar.