Halász V-János

Koperkwintet ‘Garde Grenadiers en Jagers’

Sinds 2007 bestaat er een koperkwintet binnen de Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ (RFGGJ) Dit gezelschap treedt op tijdens herdenkingen, recepties en kleine militaire ceremonies, maar deze musici vinden het helemaal niet erg om ook een concert op te luisteren.

Momenteel bestaat het kwintet uit bastubaïst van het eerste uur Jeroen Koops, eveneens vanaf het begin hoornist Wouter Loman, trombonist Niels Assink en trompettisten Jantina Rozema (ai) en Willem-Jan Visser. Bij gelegenheid wordt het vijftal ondersteund door collega slagwerker en percussionist Kevin Tolkamp

De veelzijdigheid laat zich ondermeer zien in het repertoire. Van originele muziek voor brassquintet als de kwintetten van Victor Ewald en de Armenian Scenes van Alexander Arutjunjan tot het lichtere en populairdere repertoire waaronder muziek van de Beatles en jazz uit New Orleans. Gedragen muziek en koralen staan op het menu bij de (militaire) herdenkingen.


Op de site van het ministerie van defensie is ook dit kwintet te boeken. Ga daarvoor naar boekingen. Wilt u meer weten over de Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’? Klik dan hier.