Halász V-János

Onze woning: een tussenbalans…

Inmiddels wonen wij bijna drie jaren aan De Enk. Sinds dat wij deze woning hebben gekocht (maart 2017) is er veel aan gebeurd en veranderd. We hadden de woning nog maar een week. Op dat moment was de woning op z’n minimalistisch: alleen de muren stonden er nog. En dat is niets overdreven, het is de waarheid.

Vanaf dat moment is er begonnen aan opbouwen: alle muren en plafond opnieuw stucen na dat alle electriciteit was verlegd. Een nieuwe vloer met vloerverwarming. Een nieuwe keuken. Binnenshuis is alles geverfd. De deuren zijn weer als nieuw en van veiligheidssloten voorzien. De trappen en slaapkamers zijn opnieuw bekleed. Een nieuwe CV installatie, Nagenoeg al het glas is vervangen door HR++. Dit alles is in vijf weken tijd gedaan!!

Een jaar later (januari 2018): nieuwe dakkapel aan de voorkant en het dakraam is verplaatst naar de tweede verdieping. De badkamer is volledig vervangen en is nu voorzien van vloerverwarming, regendouche en voor het eerst een toilet!! De aangrenzende slaapkamer is volledig aangepakt (nieuw elektra, nieuw stucwerk, opnieuw geverfd) en is een functionele ruime slaapkamer geworden.

Weer een jaar later (mei 2019) zijn alle platte daken vervangen. Die van de schuur was al lek en we willen kostte wat kost voorkomen dat dit ook bij de chill-room en gitaarstudio zou gebeuren. Tegelijk is het dak van de carport vervangen en is de waterafvoer verplaatst naar de zijkant van de carport. Later dat jaar (augustus 2019) is de hele woning van de buitenkant geverfd. Hij staat er nu geweldig bij. Wat een verschil zeg!!

Achtertuin vanuit het zuiden gezien.
Achtertuin (februari 2020)

Het einde is nu in zicht. Nog voor de zomervakantie willen we de tuin volledig aangepakt hebben. Niet alleen de tuin achter, maar ook de voor- en zijkant. Inmiddels hebben we contact gelegd met Loohorst Landscaping. Albert Jan de tuinman is inmiddels aan de slag gegaan met een ontwerpschets. Deze zullen we binnenkort wel te zien krijgen. We willen meer groen want dat is er nu in z’n geheel niet. Op de website zal ik de ontwikkelingen bijhouden.

Na de tuin is er nog één klus te klaren: de bergruimtes op zolder en op Dennis’ kamer moeten ook eens af komen. Ik denk dat dat in het najaar gaat gebeuren. Dan is onze woning helemaal klaar en moeten we ons alleen zorgen maken om normaal onderhoud.


Achtertuin gezien vanuit het zuiden (februari 2020)
Achtertuin gezien vanuit het noorden (februari 2020)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *