Halász V-János

Over mij

Willem-Jan, 2015Halàsz V-Jànos is eigenlijk niets anders dan Willem-Jan Visser maar dan geschreven in de Hongaarse taal. Willem-Jan is bugelist, trompettist en dirigent, maar boven alles echtgenoot van de hongaarse gitaardocente Cseperke Visser en trotse vader van Dennis en Raymond, een jongenstweeling uit 2000 en Noèmi, zijn mooie dochter uit 2005.

Dat muziek maken en dirigeren zijn passie is, zie je aan de manier waarop Willem-Jan omgaat met de groepen die hij leidt. Gericht en kritisch, maar altijd met de nodige humor en zelfspot, leidt hij orkesten naar het beoogde doel. Werk en hobby zijn inelkaar geweven. Daardoor houdt Willem-Jan zich in zijn vrije tijd ook graag bezig met muziek. Hij bewerkt originele muziek in arrangementen voor koperensembles en presenteert eens in de maand het programma ‘Klassiek op Zondag’ bij de regionale radio omroep Veluwe FM.

Door de afkomst van Cseperke, reist Willem-Jan met enige regelmaat, al of niet met het gezin, af naar Hongarije waar hij op de noordflanken van de Balaton de grond bewerkt die voor een mooie halfdroge witte wijn gaat zorgen. Hardlopen doet hij met regelmaat waarbij het hem niet uitmaakt of dat nou een rondje dicht bij huis is of een wedstrijd tot zelfs in Hongrije moet zijn. Hij is trouw lid van de Nederlands Hervormde gemeente Oude kerk in Ermelo waar hij met regelmaat ook als bugelist of trompettist te horen is.