Halász V-János

Renovatie platte daken

We hebben het weer op onze heupen!! Sinds twee jaren zijn wij de gelukkige eigenaren van een vrijstaande woning in hartje Ermelo. Maar wat moest er veel aan gebeuren en wat is er inmiddels veel aan gebeurd!! Nadat we deze woning hebben gekocht zijn we eerst aan het slopen geweest: alles eruit, zelfs een muur tussen woonkamer en keuken eruit, alleen het casco stond er nog. Toen weer opbouwen: leidingen voor water en vloerverwarming verplaatsen of aanleggen, de hele benedenverdieping laten stucen, alles (!!) geverfd, nieuwe vloer er in, nieuwe luxe keuken erin, het toilet compleet nieuw, trappen met nieuwe vloerbedekking, overloop en slaapkamers met nieuw vloerbedekking, een grote slaapkamerkast, nieuwe CV, alle enkele glazen en kapotte glazen vervangen door HR++, een nieuwe slaapkamer gerealiseerd op zolder, alle kieren bij deuren en ramen zijn volledig hersteld.

Vorig jaar alle deuren op de begane grond vervangen, een dakkapel laten plaatsen, de oude badkamer eruit en een compleet nieuwe wellness-badkamer (zij het zonder bad maar wel met een ingebouwde inloop-regendouche) gebouwd en geplaatst, een slaapkamer vergroot waarbij alle elektrische bekabeling en waterleidingen in de muren of plafond zijn weggewerkt… en dat in twee jaren tijd. Inmiddels zijn we continu bezig met kleine klusjes: een bureautje, schuifdeurkastjes onder de schuine daken.

Vandaag is er een begin gemaakt met het vervangen van de platte daken. Het plat dak van het schuurtje was al lek, dat wisten we al bij de koop van de woning maar was nooit prioriteit. En als je eenmaal bezig gaat dan liever goed dan half werk dus ook de platte daken van de chillroom, studio en carport maar vervangen voordat die gaan lekken. Ze zijn immers inmiddels 24 jaren oud dus lekkage kan zomaar beginnen. Vanochtend om 07.20 uur al een container geplaatst voor de afval: al het grind daarin.

Tegen achten was Van der Heiden Installatiebedrijf aanwezig om de daken kaal te maken. Voor twaalf uur was de klus geklaard en om 13.00 uur is ook de tweede bak met afval, hoofdzakelijk oud dakleer, opgehaald. Opgeruimd staat netjes! In de middag kwam Rikkert van de Brink polshoogte nemen: wat moet er gebeuren aan metselwerk en wat moet er aan hout zijn. Benieuwd hoe het verder gaat!! Morgen komen de dakdekkers…


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *