Halász V-János

Verhuisd!!

Yesss!!! We wonen aan De Enk 52 in Ermelo!!

Wat een week was dit weer. Alles krioelde door elkaar heen. Dinsdagochtend om 07.00 uur stond er al een grote vrachtauto bij ons huis om onze keuken te brengen en om 08.00 uur waren de monteurs ook al gearriveerd. Aan de slag dus, met die keuken. Helaas bleek dat niet alles goed was gemeten… of de verkoper heeft niet genoeg rekening gehouden met de meting. In ieder geval wordt de keuken over vier weken afgemaakt :,(. Wat ook jammer was, is dat de oven en verlichting niet werkte doordat er geen stroom op de geïnstalleerde wandcontactdozen was gezet. Een stommiteit van de meneer die via Bruynzeel was aangewezen om in eerste instantie de inmeting en installatie van de keuken te doen. Die hebben we een week eerder de deur gewezen omdat er met hem zo moeilijk fatsoenlijk een afspraak te maken was.

Pa en moe Visser kwamen aan het einde van de dinsdag ook aan om de rest van de week mee te klussen met de laatste dingen en voorbereiding voor de verhuizing. Die avond is pa al bezig geweest met een koof in de voorraadkast om de verdeler van de vloerverwarming weg te werken. Zelf ben ik wezen verven op zolder. Daar moet de slaapkamer worden klaargemaakt. Op de Rietgansstraat zijn moe en Csepi bezig gegaan met het inpakken van spulletjes.

Woensdag waren de schilders van Van Buuren er weer om de muren af te rollen. Tsjonge, wat gaat dit er allemaal al gaaf uitzien zeg! De vader van Dick was aanwezig om de electriciteitspunten aan te sluiten, maar het probleem in de keuken blijkt dus meer dan een zomaar een dingetje. Pa is verder gegaan met de koof in de voorraadkast, Csepi en ik zijn aan het verven geslagen en moe is weer wezen inpakken.

En als je donderdag even een kijkje kwam nemen, dan schrik je behoorlijk!! Zaterdag verhuizen? Dat zou je niet zeggen als je ziet hoe zo een puinhoop de schilders ervan gemaakt hebben. Of schilders… Gerrit de spuiter eigenlijk. Werkelijk alles was afgeplakt. Je kon eigenlijk nergens beneden meer aan het werk. En het moest blijven zitten, want vrijdag wordt het plafond nog een keer gespoten. Pa en ik zijn boven bezig gegaan met het verven van de slaapkamer. Nu begint het ergens op te lijken: plafond was gister al helemaal gewit. Nu zijn ook alle muren geverfd.

Vrijdag is het plafond dus weer een keer gespoten. Dat was gelukkig bij tijds zodat de schilders de laatste muur en de wanden van de keuken konden verven. De inmeter voor het keukenblad is langs geweest. Helaas was de mededeling dat er vanwege het later afmonteren van de keuken geen inmeting gedaan kan worden. Dit was even jammer want hierover had ik eerder deze week speciaal nog contact gehad met de leverancier. Vergeefse rit dus. De derde toiletpot is ook vandaag gekomen. Eindelijk is dit een fatsoenlijke pot die heel bij ons is aangekomen! Pa heeft de koof verder afgemaakt en is bezig geweest met de planken in de voorraadkast. Resultaat: een voorraadkast die meer ruimte geeft dan dat we ooit in eerdere instantie hadden gedacht!! Pap, reuze bedankt!!

Een belangrijk dingetje voor Dennis en Raymond is natuurlijk de wifi!! Tuurlijk, wij kunnen allemaal niet meer zonder al is het alleen al om contact met Hongarije te hebben. Ook dit is op deze vrijdag geregeld. De vader van Dick heeft naast het laatste electra ook de spotjes in de studio en chillroom geplaatst en alles werkt naar behoren. Wat is het mooi te zien als alles goed werkt :). Alleen de elektriciteit in de keuken… hoe dit op te lossen? Pa had een heldere ingeving: ligt er niet iets onder de vloer dan? Luik omhoog… ja, daar ligt een kabel. Die maar eens in een stopcontact in de meerkast en… BINGO!! Alleen de lampjes willen nog niet helemaal werken, maar dat is dan voor iets latere zorg. De oven werkt zoals het moet.

Zaterdag… ik was al heel vroeg wakker. Veel te onrustig, lichte hoofdpijn. Eruit en maar naar De Enk gegaan en de zolder opgeruimd. Die lag nog vol met verf en de benodigdheden om te verven. Alles leeg en nog even wachten op Csepi. Die kwam om 07.45 uur mij aflossen want ik moest om 08.00 uur weer thuis zijn. De dag van de grote verhuizing is aangebroken en Van Buuren komt met twee aanhangers en een hele koppel jeugd van de kerk helpen ons te verhuizen. Tsjonge… als iets snel gaat!! Veel lol, hard werken en om 11.30 uur stond nagenoeg alles wat uit de Rietgansstraat verhuisd moest worden naar De Enk, in De Enk. Arie, Gerrit en alle hulp van de Bulgarijegangers… hartelijk bedankt!! Jullie zullen een fijne donatie ten deel vallen die jullie goed kunnen gebruiken bij de werkzaamheden die jullie in oktober in Bulgarije voor een weeshuis gaan doen.

En dan alles op z’n plek zetten… poeh, wat zijn wij moe!! Even alles laten bezinken. Wat is er allemaal gebeurd de afgelopen vijf weken. Iedereen die ons heeft geholpen: ontzettend en hartelijk bedankt!!


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *