Halász V-János

Vervolg: woning schilderen…

Tja, de vakantie voorbij en tijd voor de volgende grote klus aan onze woning: deze moet in zijn geheel worden geschilderd. Op vrijdag na de vakantie is Van Buuren Schilderwerken begonnen aan de klus en op het moment van schrijven wordt er de laatste hand aan gelegd.

Een hoogwerker is nodig om bij de punt van de zijkant van de woning te komen.

Met zijn tweeën begonnen met schuren op de vrijdag alsook de maandag. Vanaf toen is er steeds één schilder aan het werk geweest om te verven. Dinsdag een hoogwerker geplaatst die donderdagochtend ook al weer weg was. Dit was nodig voor met name de zijkant. Deze top is hoog en op een andere manier kom je er gewoon niet bij. Deze hoogwerker komt nog een keer weer als hulpmiddel om op de andere kant van de woning het hout te vervangen. Dit is verrot.

Druk bezig met aflakken.

En wat is het eindresultaat mooi geworden!! We hebben vorig jaar bij het plaatsen van de dakkapel al gekozen voor een antraciet grijze kleur in combinatie met een iets gebroken witte kleur. Niet tè, want dat geeft weer een niet zo’n fris gevoel. Wat ons betreft de perfecte combinatie hoewel het altijd spannend is hoe het er uiteindelijk uit gaat zien. Alleen nog bepalen wat nou precies grijs en wat nou wit moest zijn. We hebben gekozen voor alleen de deuren grijs te doen en de balkjes onder de windveren. De rest wordt allemaal wit. En het resultaat is op de foto’s wel te zien!!

Resultaat van de windveren met daaronder de balkjes in het grijs.

Heel veel dank voor Schildersbedrijf Van Buuren!! Ook voor de snelle service wat betreft de reparatie van de windveren op de westkant van de woning! Klasse!! Maar ook aan onze zoons: Dennis en Raymond. Zij stonden er een paar dagen alleen voor om de schilders op te vangen en van een nodig natje te voorzien. Csepi geniet samen met Noémi nog van vakantie in Hongarije terwijl ik zelf al weer volop in de werkzaamheden van de regimentsfanfare en daarvoor zelfs een paar overnachtingen elders moet maken. Jongens: bedankt!!

Na deze klus hard sparen voor de laatste echt grote klus: de tuin. Deze moet volledig leeg en opnieuw worden aangelegd. Als het een beetje meezit willen we dat in twee etappes doen: in november de voortuin en in het volgend voorjaar de achtertuin.


Aanzicht van onze woning in maart 2017.
Aanzicht van onze woning in augustus 2019.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *