Halász V-János

We eten Zoute Panspagerwting!!

Een plaatselijke scoutinggroep ging uit kamperen. De kampleider is een democratisch ingesteld persoon en wil de kinderen graag een beetje politiek bewustzijn bijbrengen. Hij legt de kinderen een keuze voor over het eten van de volgende dag. De resultaten zien er zo uit:

Patat 40%
Pannekoeken 20%
Erwtensoep 16%
Spagetti 13%
Gebakken aardappelen 9%
Zoute haring 2%

Prima zegt de kampleider, dan eten we morgen dus patatjes.

Een deel van de kinderen vond deze gang van zaken niet eerlijk en protesteerden: “De meerderheid stemt tegen de patat! Laten wij ons één front vormen om ervoor te zorgen dat we morgen geen patatten hoeven te eten!”.

De kampleider kwam achter het plan en stelde vervolgens voor om het pannekoekenmeel te mixen met de erwtensoep, de spagetti en de aardappelen. Ook de zoute haring mocht in deze mix meezwemmen. “En…?” was de vraag. “Wie stemt er voor dat dit het eten wordt voor morgen?”.

Dit verhaal kwam mij ter ore uit de mond van politiek fanatieke hongaren. En al pratend hierover met mijn vrouw kwamen we tot de conclusie dat dit een geweldige karikatuur is van wat er in de afgelopen twee weken in politiek Ermelo is gebeurd. Is het echt waar, dat de inwoners van Ermelo zich willen laten leiden door een potpouri die we gemakshalve maar even Zoute Panspagerwting noemen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *