Halász V-János

Week 12: Afbreken!

Tja… dan heb je een huis. En we wisten dat er veel moest gebeuren. Maar dat het zoveel was… en dat het in zo’n erbarmelijke staat was…

Naast afbraak ook een beetje opbouw. Op maandag is er een nieuwe CV installatie geïnstalleerd. Vandaar zijn er nieuwe verwarmingsbuizen naar beneden aangebracht. Deze komen uit in de voorraadkast en worden later aangesloten op de verdeler voor vloerverwarming. Bij de CV installatie is er ook een luchtafvoer voor de droogmachine door het dak aangebracht en is er een aansluiting voor verwarming op de zolderkamer gemaakt.

Maar goed, dat was het wel zo’n beetje als het gaat om opbouw. De rest van de week is er alleen afgebroken… en hoe!! Het begon bij wat de gitaarstudio moet worden: plafond eruit, nieuwe latten voor een nieuw plafond erin. Hetzelfde stond te gebeuren bij wat de chill-room moet worden. Ook de houten vloer eruit. Deze kon helaas niet weer worden gebruikt, tenminste… dat zou heel veel tijd in beslag nemen. We hebben besloten de vloer op marktplaats te zetten en voor een aardig bod weg te doen. Dat overtrof onze verwachtingen: in no-time werd er al € 200,00 voor geboden. Verkocht!!

De steenstrips rond de voorraadkast verwijderen. De keuken is – voor zover het er nog stond – verwijderd. Alles is afgevoerd. ’s Avonds kwam vriend Wilmar mij helpen met het muurtje tussen de keuken en de woonkamer verwijderen. Dat is tof werk… rammen!! Gelijk ook maar met de tegeltjes begonnen. En dat ging allemaal even te voortvarend. Resultaat: gat in de muur die de keuken van de hal scheidt. Oeps… Verder zijn we bezig geweest met het verwijderen van laminaat op de middenverdieping… o, daaronder ligt nog vloerbedekking… twee kamers leeggehaald. Maar wat is dat een hels karwei: die vloerbedekking. Het zit zo ontieglijk vast!! En een stank… het lijkt wel of boer Harms daar zijn stal z’n behoefte heeft laten doen… bah!!

De volgende dag was een rustige. Een beetje met electriciteit in de studio en chillroom bezig geweest. Woensdag was weer iedereen aanwezig. Weer aan de gang met electriciteit. Dat zit nu allemaal op z’n plek, maar ook de tegeltjes zijn van de muur in de keuken gehaald. Dat ging wat gemakkelijker met een drilboor. De tegeltjes in het toilet moeten ook van de muur dus die zijn er gelijk maar mee afgehaald. ’s Middags kwam stucadoor Essenburg nog even langs om de details te bespreken. Bovendien hadden we nog wat extra werkzaamheden in onze planning want de chill-room en de studio hadden inmiddels ook fijne lidtekens van het frezen voor de vernieuwde elektrische leidingen. Vrijdag wordt er begonnen met het stucwerk.

Donderdag is ook weer een dag van afvoeren: muurtje, vloerbedekking, laminaat maar ook zijn alle schrootjes van het plafond op de zolderkamer eraf gehaald dus afgevoerd. Poeh, dat is best veel zeg! Kool Montage is verder gegaan met het bikken in het toilet, die is nu kaal. De verwarmingen zijn op twee na ook allemaal gedemonteerd en de plekken voor de spotjes in de chill-room en studio zijn bepaald. Daar zitten de plafonds er inmiddels weer in. Gelukkig… ook een stukje opbouw weer.

Vrijdag is de stukadoor aan het voorstrijken geweest. Verder is er niet zoveel gebeurd deze dag.

Zaterdag is wel weer een flinke dag geweest, althans… voor ons zelf. Weer een muur afbreken, maar nu op zolder. We wilden deze in eerste instantie laten staan, maar toen we eenmaal door hadden hoe zwak dit muurtje er stond, hadden we weinig keus meer: slopen die hap.

Te keer gaan om het behang er allemaal af te krijgen. En dat valt nog niet mee. Vier lagen behang over elkaar heen waarvan de tweede laag er hardnekkig af gaat. Chappau voor Dennis, Raymond en Csepi want die weten dan van geen ophouden! Zsolt, de echtgenoot van Csepi haar vriendin Kati, heeft mij hard meegeholpen om nog twee kamers met vloerbedekking eruit te trekken. Ook op zolder: wat komt daar een stank vandaan… (hier alle verboden woorden…).

Gelukkig heeft God de wereld zo gemaakt dat er ook een zevende dag is. Daarvan heeft Hij gezegd dat dat maar een rustdag moet zijn en dat je van je werk moet genieten. Zo gezegd, zo gedaan. Wat hebben we gemerkt dat deze dag niet voor niet is!!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *