Halász V-János

Week 13: bouwen, stucen

“Wat heb jij gedaan?!!”. Met deze woorden kwam Dick Kool maandagochtend bij mij. “Heb je toch de muur op zolder weggehaald?”. Goed gezien Dick, dat is gebeurd. Die stond er zo gammel bij. Maar dat betekent dus ook dat het hele plafond op zolder moet worden aangepakt. Ja, euhmmm… dat moet dan maar, niet waar? Het huis zal er niet minder van worden, toch?

Maandag was een drukke dag: naast Kool montage met twee personen, was ook de installateur en zijn maatje van Bruynzeel Keukens aanwezig voor de voorbereidende werkzaamheden en zijn meerwerk. Jabo Glas kwam zeven ramen vervangen voor HR++ en een stukadoor van Essenburg is begonnen met het stucen van de plafonds van de studio en chill-room. Drukte dus, maar er is ook weer veel gebeurd.

Dinsdag, het dakraam op zolder heeft meermalen gelekt omdat het raam ‘veel te diep’ lag. Het lood kwam maar een half centimetertje over de dakpannen heen. Tja, dat is vragen om problemen. Maar onze aannemer heeft het probleem gefixed :). Alleen zijn we een beetje geschrokken van dat sommige afspraken niet helemaal nagekomen kunnen worden. Onmacht. Maar dan moet er toch iets geregeld worden. De mensen die de vloer moeten vrezen voor de verwarming, laten het afweten. Nieuw bedrijf geregeld, maar die kunnen pas op vrijdag 7 april. Dat heeft gevolgen voor de installatie van de keuken. Wij willen niet dat er gefreesd wordt terwijl de keuken al gemonteerd is. Gelukkig kon het geregeld worden dat de keuken twee weken later geleverd en gemonteerd gaat worden. Ondertussen zijn de muren van de studio en chill-room ook gestukt. Het ziet er allemaal mooi en strak uit!

Woensdag werd er niet gestukt, Rick de stucadoor moet naar school. Wel is het mechanisme van het toilet op zijn plaats gezet. ’s Avonds zijn Csepi en ik op de slaapkamers bezig geweest. We hebben alle plafonds weer mooi wit gekregen. Nu hebben we echt het gevoel dat we weer aan het opbouwen zijn. Dit is leuker om te doen dan het afbreken.

Donderdag is de keukeninstallateur weer langs geweest om de de aan- en afvoer van het water te verplaatsen. Rick is ook weer bezig geweest en een deel van de woonkamer is inmiddels ook gestukt. Dick Kool is heeft de achterdeur nog afgemaakt. De drempel was verrot en moest dus worden vervangen. Ook de voordeur moet hetzelfde ondergaan, maar daar was nu de tijd niet voor. De vrijdag heeft het stukwerk een versnelling gekregen. De keuken is helemaal klaar gestukt door een maatje van de keukeninstallateur terwijl Rick de rest van de woonkamer heeft gedaan. Het ziet er allemaal superstrak uit!! Dit gaat echt heel mooi worden.

Aan het einde van de middag toch een financiële tegenvaller: de planning versus bouwdepot. Dit gaat opgelost worden, al weten we nu nog niet precies hoe. Vrijdagavond was een uitzoek-avond. Knopen doorhakken wat betreft de keuze van laminaat voor zolder, vloerbedekking voor op de slaapkamers en de beide trappen.

Zaterdag 1 april heeft vriend Wilmar mij geholpen met het bouwen van een nieuwe muur op zolder. Leuk werk, ongeveer het werk wat wij ook wel in Hongarije hebben gedaan. Het werkt hier alleen een beetje preciezer: waterpas erbij, alle kanten recht. Het staat er goed bij. Terwijl wij dat aan het doen zijn, is Csepi op de slaapkamers bezig: verven. Zsolt van Kati kwam ook nog weer een handje helpen.

Weekend… genieten van de aanstaande zondag :).


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 thought on “Week 13: bouwen, stucen

  1. Hoi! Heb net alles even gelezen!
    Jullie zijn lekker bezig, het gaat vadt herl mooi worden. Heb zin om het te komen bewonderen. Jammer dat we ver bij elkaar vandaan wonen anders was ik ook vast komen helpen om behang te trekken…of een muurtje omver te rammen. (En dan zonder gat in de muur natuurlijk ?)
    Heel veel succes en plezier daar!!

    Gr. Jo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *