Halász V-János

Week 14: stress…

Dit was me het weekje wel zeg! Maar eind goed, al goed is het spreekwoord toch?

Maandag is de stucadoor weer aan het werk geweest. Alle muren zitten er nu goed in en zijn afgewerkt. Het plafond is dinsdag helemaal klaargemaakt. Nu moet het allemaal nog drogen. Afgesproken met de schilder dat zij het plafond helemaal gaan spuiten. Dat kan pas als alle stucwerk helemaal droog is.

Ook was er een nieuw gezicht maandag. Van Ark uit Harderwijk kwam de deuren in orde maken. Wat een vakman is dit! Hij heeft twee deuren geweldig opgeknapt. Woensdag heeft hij nog een derde deur behandeld. Helaas was deze deur behoorlijk rot. Een nieuwe deur erin. Alleen jammer dat er net een week geleden nieuw HR++ glas in is gezet. Natuurlijk past dat glas dan net niet in de nieuwe deur zodat daar een nieuw glas voor moet komen. Ach ja, mag het een beetje meer kosten? We willen het natuurlijk goed hebben. De deuren draaien weer als een tierelier, klemmen helemaal niet meer en tochten behoort nu tot verleden tijd.

Ondertussen heeft Dick samen met zijn vader nog elektriciteit verlegd: de lamp voor boven de eetkamer zit nu op de goede plek. Ook is elektriciteit voor de woonkamerlamp is verplaatst. Nu kan het plafond gestuct worden. Terwijl Rick van Essenburg en een collega bezig was met het stuken van het plafond, waren Dick en zijn vader boven op zolder bezig met de nieuwe slaapkamer. Ook hier moest electriciteit worden aangelegd. Toen dat eenmaal gereed was, konden de gipsplaten tegen het plafond en aan de nieuwe muur die Wilmar en ik vorige week hebben gemaakt.

Dan de vrijdag… 07.30 uur had ik afgesproken met Dick en de freesmeneer die de gleuven voor de vloerverwarming gaat frezen. De kennismaking vond ik al wat stroef lopen. Beloofde niet veel goeds voor deze dag. Meneer vond dat hij niet door de tegels heen kon omdat de tegels niet overal goed gelijmd waren. De tegels moesten eruit :(. Na hem proberen op andere gedachte te krijgen, is Dick toch maar aan de gang gegaan met de drillboor. Ik zelf naar huis, omkleden en weer terug. Ondertussen kwam Erik van het Tapijtschuurtje er ook al aan. Samen hebben we in anderhalf uur tijd alle tegels eruit gehaald, aangeveegd en klaar om gefreesd te worden. Maar waar was freesmeneer? Vogel gevlogen, zonder overleg, zonder ook maar iets te zeggen… foetsie!! Dit zijn toch geen manieren!?!?!? Wat er toen allemaal is gebeurd en gezegd is niet echt om hier neer te zetten. Uiteindelijk hebben Dick en de mensen van Tapijtschuurtje nog overwogen om zelf te gaan frezen. Hier uiteindelijk vanaf gezien en overeengekomen met het freesbedrijf dat zij de volgende dag alsnog komen frezen.

Ondertussen moest de afspraak met de leverancier voor de PVC vloer wel worden verplaatst. Deze zou zaterdag gebracht worden, maar nu er gefreesd gaat worden, hebben we geen plek voor de PVC. Dinsdag wordt het gebracht. Wat een geplan, georganiseer en vooral gedoe!! De vloer zit er in ieder geval in met grote dank aan de mensen van het Tapijtschuurtje: chappeau mannen, reuze bedankt!! Volgende week de PVC leggen. Wanneer en hoe, dat is nog een beetje afhankelijk van wat er allemaal mogelijk is, maar we verwachten dat het allemaal goed gaat komen.

Tsja… nog een weekje voor de verhuizing. Benieuwd hoe het gaat volgende week. Op dit moment is het voor mij nog een beetje onduidelijk. Misschien ook wel door alle indrukken van de laatste paar dagen. We zitten er wel aan te denken om de verhuizing in twee etappes te gaan doen. Eigenlijk staat dat al wel vast. Op zaterdag 15 april willen we dan de slaapkamers helemaal klaar hebben zodat de bedden erin geplaatst kunnen worden en we al in het nieuwe huis kunnen slapen. De woonkamer en keuken volgen dan een week later. Overigens… de keuken wordt de 18e geleverd en ze beginnen gelijk met het monteren. We gaan het meemaken.

Wat ik wel heb ondervonden dat het niet allemaal zo gaat als dat het gepland staat. Dat is vervelend, maar ook een leermoment. En het besef dat wij het hier allemaal misschien wel “tè” goed hebben is de afgelopen week goed door gedrongen. Ik ben blij dat we worden geholpen door hele groep fijne mensen. Allemaal bedankt!!

Morgen zondag, rustdag… het wordt lekker warm weer. Helaas moet ik elders aan het werk… Al met al wel een moment om stil te staan bij wat we allemaal doen en wat er allemaal gebeurd. We voelen ons gezegende mensen.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 thought on “Week 14: stress…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *