Halász V-János

Week 15: verven en vloer bedekken

Leuk te vernemen dat er steeds meer mensen het verhaal op de site gaan lezen. Op den duur is er ook zoveel te vertellen en wordt er zo gauw iets vergeten. Het is dan beter om alles op deze plaats terug te lezen. Soms word ik van mezelf al bewust van het feit dat kleine dingetjes niet meer genoemd worden.

Vorige week is dus de vloer geëgaliseerd. Nadat de vloer is geschuurd is halsoverkop de PVC voor op de vloer beneden opgehaald bij onze leverancier zodat deze gelegd kon worden. Eigenlijk zou de PVC zaterdag al komen maar omdat er gefreesd is en er dus geen plaats was is deze verschoven naar de dinsdag. Dit bleek niet goed omdat de mensen die de vloer gingen leggen al besproken waren voor de maandag. Weer een “oeps-gevoel” dus. Gelukkig denken de mensen wel mee en zijn ze bereid om het materiaal dan zelf op te halen.

Ondertussen is Dick met zijn vader ook bezig. Er is een begin gemaakt met de betegeling van het toilet. Ook boven op zolder wordt de slaapkamer verder afgemaakt. Alle gipsplaten zitten er nu in en de gaten en kieren worden dichtgemaakt met gips. De schilders komen steeds in grotere getale bij ons binnen. Op één moment waren er zelfs vier (!!) schilders bezig. Het ziet er allemaal geweldig uit. De vloer is steeds wel bedekt met een zachte laag werk-vloerbedekking zodat de PVC vloer niet wordt beschadigd. De slaapkamers hebben Csepi en ik voor de derde en laatste keer gerold en vrijdag is de vloerbedekking gelegd. Wat ziet het er geweldig uit!! Jammer genoeg moest de PTT post roet in het eten gooien. Wij hebben voor de tweede keer een toiletpot besteld. De eerste was licht beschadigd en werd zonder verpakking bij ons aan de deur bezorgd. Omdat wij een kleine wc-ruimte hebben, hebben we besloten toch ook voor een verkort model toilet te gaan. Deze eerste dus terug gestuurd en bij het zelfde bedrijf weer een nieuwe besteld. Woensdag is het aangekomen en bij het openen vrijdag bleek dat het toilet volledig gebroken is. Ik heb er gelijk achteraan gebeld en ze deden gelukkig niet moeilijk. Volgende week vrijdag een nieuwe. Hopen dat die dan wel heel blijft…

Dit was een korte week in verband met Goede Vrijdag. Gelukkig kon de stukadoor donderdag nog komen om een laatste laag aan te brengen op de muren van de woonkamer, chillroom en studio. Deze zijn nu klaar om geverfd te worden. De schilders waren vrij vrijdag en komen dinsdag weer. Dan worden de laatste kozijnen afgeverfd. Zaterdag was vriend Wilmar weer van de partij. Dit was in eerste instantie de grote dag om te verhuizen, maar helaas zijn we nog niet zover. De komende week is daarom een spannende. Natuurlijk is er wel iets verhuisd, maar zaterdagmiddag hebben we hard gewerkt om het laminaat op de zolderslaapkamer klaar te krijgen. En dat is gelukt :).

Dinsdag wordt een vroegertje voor Csepi want tussen 07.00 en 08.30 uur wordt de keuken gebracht en aansluitend beginnen ze met het monteren daarvan. Helaas lukt het niet om het plafond daaraan voorafgaand nog te spuiten. Dat wordt donderdag gedaan. Ik hoop ook dat het rollen dan klaar is zodat we vrijdag en zaterdag alles kunnen verhuizen. Het einde is in zicht… eindelijk.

Vandaag Paaszondag en we zijn voorzien in het evangelie van de opstanding van de Here Jezus. Rust in de tent en stof tot anders denken. Het is niet mijn aard om in rust te denken. Ik vind het uiterst vervelend als dingen niet gaan zoals gepland. Dat is voor mij lijden. Maar de afgelopen dagen mochten we op een ander kanaal, een andere golflengte afstemmen. Of zoals Csepi van de week tegen mij zei: “Jezus heeft veel meer geleden dan jij”. En zo is het maar net!! Op de plaats… rust, want het is zondag. Paaszondag. Een gezegend pasen toegewenst!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *