Halász V-János

Werkweek Paloznak 2016

Panoramafoto vanaf het hoge balkon, oktober 2016

Zoals elk jaar ga ik met vriend Wilmar er in de herfstvakantie naar Paloznak om daar in een week tijd zoveel mogelijk werk te verzetten. Onder het genot van Hongaarse versnaperingen, lukt dat ook aardig.

Druiven planten

Dit jaar hebben we veel druiven geplant. De eerste rij druiven was heel erg uitgedund en die staan er straks dus weer mooi bij. De gaard is ook weer compleet gecultiveerd en de coniferen zijn weer in model geknipt. Helaas ontbrak het aan tijd om de seringen aan de achterkant ook bij te knippen. Dat kwam deels door het weer. We zijn enigszins gewend geraakt aan het mooie weer dat we doorgaans in oktober hebben. Nu hadden we veel regen.

Maar het grootste deel van de werkzaamheden bestond uit het vernieuwen van de balkonhekken. Een grote maar ook heel mooie klus. Je ziet direct het resultaat (zie daarvoor ook de foto’s). Verder hebben we een nieuw slot op de poort gemaakt en alles staat er verder weer goed bij. Aan het einde het huis winterklaar gemaakt door alle leidingen weer leeg te maken.

Door het slechte weer hebben we helaas niet kunnen branden. Alles was daar veel te nat voor.

Wilmar: bedankt voor een fantastische week!! Volgend jaar weer? :).


Klik hier voor een aantal foto’s en video’s van deze werkweek.

Kijk ook nog eens naar de foto’s van de werkweek in 2011

…of de werkweek van 2010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *